Share on facebook
click here
Jessy heeft met "Glorious" haar laatste dance album uit: "Als ik terugkijk ben ik zo dankbaar!"
Posted on 04 May 2015
20 jaar geleden brak zangeres Jessy door als het gezicht en de stem van The Mackenzie. Na dit succesverhaal ging ze solo en deelde ze met o.a. Regi, Sash, Robert Abigail en Mickey Modelle de studio. Van “Innocence” tot “All I Need” en van “Look @ Me Now” tot “Dancing In The Dark”, Jessy pende de ene hit na de andere neer. Maar na 20 jaar is het tijd voor iets nieuws. Zo pas verscheen met “Glorious” haar laatste dance album. In geen tijd ging de cd naar de eerste plaats van de iTunes verkoopslijst. We ontmoetten Jessy tijdens de albumrelease bij Eccentric in Knokke. Tijd voor een babbel over het verleden, het heden en … de toekomst!

Dag Jessy. Waarom koos je voor “Glorious” als de titel van jouw nieuwe album?
Ik heb die titel gekozen voor het album, en het is tevens de nieuwe single, omdat ik mij heel blessed voel met wat ik kan doen. Ik heb de juiste mensen rondom mij. Ik ben gewoon supergelukkig ook. De tekst van het lied gaat over het feit dat ik nu twintig jaar bezig ben en niet alles is altijd even rooskleurig geweest, maar als ik daar nu op terugkijk ben ik nog altijd zo dankbaar!

Voor het nieuwe album werkte je met verschillende producers samen. Aan welke samenwerking heb je de beste herinnering?
Er staan een paar nummers op het album waaraan Sammy Merayah meewerkte. We brachten samen veel tijd door en heel wat nummers zijn in zijn studio opgenomen. Hij is ondertussen een heel goede vriend van mij geworden.  Onze samenwerkingen zijn steeds heel relaxed en plezant. Hij kon er vanavond spijtig genoeg niet bij zijn want hij zit op Tomorrowworld in Brazilië. Spijtig dat de albumrelease er nu net mee samenvalt want het is eigenlijk ook een beetje zijn album. Hij deed heel veel van de productie en bracht mij ook in contact met andere producers.

Je werkte ook samen met internationale producers voor dit album, waaronder Sash en Mickey Modelle. Met Mickey Modelle scoorde je reeds een top 10 hit in Engeland en er werd even gepraat over een volledig album samen. Is dat iets dat we in de toekomst nog mogen verwachten?
We hebben samen veel liedjes opgenomen maar daar is niet zoveel van gekomen. Het was wel superleuk dat ik door deze samenwerking veel heb mogen optreden in Engeland. We gaan daar nu ook een kleine Glorious Farewell tournee doen. Zo sluiten we daar ook de dance af. Het zou vreemd zijn om hier in België totaal iets anders te gaan doen en daar toch nog in clubs te gaan optreden.

Je staat erom bekend veel van jouw hits zelf te schrijven. Was dit ook het geval voor de songs op dit album?
Ik heb ze allemaal zelf geschreven, met uitzondering van “No Love”, een samenwerking met Sash.

Je gaat stoppen met het maken van dance muziek, een speciaal moment. Had je op voorhand een beeld van hoe dit laatste dance album moest worden?
Ik heb daar niet bij stilgestaan. Ik kan op tien minuten tijd een volledige songtekst schrijven. Dat is puur gevoel. Ik heb er op voorhand niet bij stilgestaan waarover de songs op het album moesten gaan. Het was gevoelsmatig, het was daar. En als het zo natuurlijk komt, dan klopt dat.

Als je terugkijkt op die 20 jaar in de muziekwereld, wat was het hoogtepunt?
Op tournee gaan in Engeland, absoluut! Dat was samen met onder andere Sash, Fragma, Basshunter en nog andere artiesten en dat was zalig. Dat was zo speciaal, een hele week op de tourbus. Het is zo’n mooie ervaring geweest, al was het ook niet te onderschatten. Het was een zwaar maar uniek avontuur. Soms waren er 30.000 mensen die “Dancing In The Dark” van voor naar achter stonden mee te zingen. Kippenvel!

“Glorious” is jouw laatste dance album. Wat brengt de toekomst?
Ik blijf zingen en ga massa’s nieuwe nummers schrijven en ik ga wat dingen uitproberen. Tegen september 2016 wil ik een nieuw album op de markt brengen. Ik heb totaal nog geen richting of idee van wat het moet worden. Wij hebben ons nu helemaal geconcentreerd op dit album, de release en de tour die volgt. Dat allemaal organiseren was niet te onderschatten. Vanaf morgen beginnen we met de tournee en volgende week zitten we dan samen om te kijken wat we in de toekomst gaan doen. We hebben iets meer dan een jaar de tijd, dat is perfect haalbaar. Maar nu wil ik nog niets gaan vastleggen, alles is gevoel. We zien wel wat er komt.
Jessy. One of the most popular vocalists on the Belgian dance scene and abroad is planning her Farewell Tour. She will perform untill September 2016 hits as Innocence, Look @ me now, Head over heals, Silent Tears, ......
read more
One of the biggest names in the Belgian commercial clubscene returns with a banger for 2015's year end. EDM, hands up in the air! That's 100% Wery. www.laurentwery.be...
read more
'Embrace The Night' is a collaboration between Asino and Laurent Wery. Vocals are from Justin Quinn, who's a former member of Another Level. Justin Quinn is also famous for his contribution on Masterblaster 2000, an UK Garage hitsong....
read more
20 jaar geleden brak zangeres Jessy door als het gezicht en de stem van The Mackenzie. Na dit succesverhaal ging ze solo en deelde ze met o.a. Regi, Sash, Robert Abigail en Mickey Modelle de studio. Van "Innocence" tot "All I Need" en van "...
read more